Restafval container

Afvalinzameling met restafval containers?

In elke onderneming komt restafval vrij. Je ontkomt er dan ook niet aan om een restafval container te huren. Bij Bedrijfsafval.nl bestel je eenvoudig en snel een van de vele soorten rolcontainers. Wij leveren hem gratis binnen 24 uur in heel Nederland. Je betaalt alleen voor de lediging. Onze scherpe tarieven zie je direct tijdens het bestelproces. Handig, want dan kun je meteen bekijken of je nog kunt besparen met een restafval container. Restafval is vanwege zijn milieu-impact een dure afvalstroom. Door afvalstromen gescheiden in te zamelen, verklein je de hoeveelheid restafval. Hiermee verlaag je dus jouw afvalkosten. Heb je behoefte aan iets meer uitleg? Lees dan even verder. Of bestel direct jouw restafval container.

Direct bestellen

Wat is restafval?

Het lijkt een vrij eenvoudige vraag, maar het antwoord is iets genuanceerder. Restafval wordt vaak gezien als de afvalstroom waarbij elk soort afval weggegooid mag worden. In principe zit hier een kern van waarheid in; veel soorten afval worden inderdaad geaccepteerd in de restafval container. Maar is het wenselijk? Nee. De huidige milieuproblematiek dwingt ons om verantwoord met ons afval om te gaan. Verantwoord afvalmanagement is gericht op zoveel mogelijk hergebruik en recycling. Omdat restafval niet, of maar beperkt, gerecycled kan worden, moeten we proberen deze afvalstroom zo klein mogelijk te houden.

Restafval

Neem een abonnement

Hoe houd je deze afvalstroom zo klein mogelijk?

Dit is mogelijk door afvalstromen te scheiden bij de bron. Op het moment dat deze worden weggegooid dus. Hoe zuiverder een afvalstroom, des te beter kunnen grondstoffen gerecycled worden. Als afval niet wordt gescheiden en bij elkaar in de restafval container wordt gegooid, dan verandert dit afval automatisch in restafval. Oók als hier goed recyclebare grondstoffen tussen zitten. Nascheiding is namelijk veel minder effectief dan vooraf scheiden bij de bron. Slechts een klein percentage plastic en metaal kan er na de verwerking nog worden uitgefilterd. Het antwoord op de vraag 'Wat is restafval?' is daarom: niet-recyclebaar afval. De wel-recyclebare afvalstromen horen hier niet tussen.

Deze afvalstromen kun je beter scheiden

Recyclebare afvalstromen zamel je eenvoudig in met aparte rolcontainers. Zo kan de ledigingsfrequentie of het formaat van jouw restafval container naar beneden worden bijgesteld. Goed voor je portemonnee, want we schreven al eerder dat restafval een dure afvalstroom is. Voor de volgende afvalstromen heeft Bedrijfsafval.nl aparte rolcontainers: papier/karton, PMD, glas, swill en vertrouwelijk archief. Zoals je ziet zijn er dus flink wat mogelijkheden om jouw hoeveelheid restafval te verminderen waardoor er minder in de restafval container hoeft.

De verwerking van restafval

Al het niet gescheiden afval en het niet-recyclebare afval komt dus in de restafval container terecht. Wij zamelen het afval in en brengen het naar een verwerker; één van de twaalf grote moderne afvalenergiecentrales in Nederland. Hier wordt het restafval verbrandt voor de productie van duurzame energie. Restafval klinkt dan misschien nutteloos, dat is het dus niet! De afvalbranche levert maar liefst 20% van de duurzame energieproductie. Na de verbranding blijft er bodemas over, ook wel slakken genoemd. Met magneten worden de laatste metalen er uitgehaald die hun weg vervolgen naar de metaalrecycling. En zelfs de massa die dan overblijft heeft nog een nuttige bestemming. Deze zwarte korrelige slakken worden ingezet voor het ophogen of aanleggen van wegen. Helaas komen er ook allerlei schadelijke stoffen vrij tijdens de verbranding die in meer of mindere mate toch in het milieu terecht komen. Daarom moeten we blijven streven naar zo min mogelijk verbranding. De Ladder van Lansink geeft de hiërarchie in de afvalverwerking aan.

Ladder van Lansink

Afvalbeheer volgens de Ladder van Lansink

Als het om afvalverwerking in het algemeen gaat, werken wij volgens de Ladder van Lansink. Dit is een standaard op het gebied van afvalbeheer. De Ladder van Lansink is opgebouwd uit zes treden.

Hoe hoger op de ladder, hoe milieuvriendelijker de verwerking. Zo proberen wij samen met jou de hoeveelheid afval in jouw restafvalcontainer terug te dringen, stap 1. Dit doen wij door te adviseren over scheiden bij de bron. Want zuiver gescheiden afvalstromen worden zoveel mogelijk hergebruikt of gerecycled, stap 2 en 3. Is recyclen geen optie? Dan gaat het afval naar een afvalenergiecentrale, stap 4. Stap 5 en 6 proberen wij zoveel mogelijk te vermijden, want dit is slecht voor het milieu en draagt niet bij aan een circulaire economie.

Restafval containers

Soorten en tarieven

De keuze is reuze bij Bedrijfsafval.nl. De inhoudsmaat voor een restafvalcontainer varieert van 240 liter tot wel 2500 liter en alles daar tussenin. Je kunt kiezen voor een voordelige kunststof container of een metalen 'hufterproof' container. Vind je het lastig om in te schatten welke maat het beste bij je past? Neem dan even contact op met een van onze specialisten. Dankzij onze jarenlange ervaring met afvalstromen weten wij precies wat je nodig hebt. En wil je eenmalig een extra lediging of standaard een maatje groter? Dan is dat natuurlijk ook geen probleem!

De prijzen van de containers verschillen per afvalstroom, materiaal en literinhoud. Je huurt bij ons altijd tegen de scherpste tarieven. Restafval is een van de duurdere afvalstromen. Dit komt, zoals we bespraken, door zijn milieu-impact. Gelukkig zie je bij Bedrijfsafval.nl precies waar je aan toe bent. In ons eenvoudige bestelproces staat duidelijk aangegeven wat je voor een restafvalcontainer of een andere container betaalt. Wij vinden het belangrijk dat dit helder is. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Waarom Bedrijfsafval.nl?

Je zit bij ons nergens aan vast. Wij geloven dat onze kracht vooral zit in onze flexibele dienstverlening. Je kunt bij ons structureel een restafvalcontainer huren, maar ook voor een tijdelijk project. Onze contracten zijn namelijk maandelijks opzegbaar. Meer weten? Mail naar klantenservice@bedrijfsafval.nl of via MijnBedrijfsafval.

In een paar eenvoudige stappen kun je direct zelf online jouw containers huren. Deze kunnen al binnen 24 uur geleverd worden op de gewenste locatie. Bovendien plaatsen wij gratis de container op het opgegeven adres, waar in Nederland je ook gevestigd bent! Bij Bedrijfsafval.nl ben je verzekerd van de scherpste tarieven en het ruimste containeraanbod. Je kiest zelf de grootte van de container en de ledigingsfrequentie. Met containers in verschillende kleuren scheid je bovendien gemakkelijk verschillende afvalstromen. We zeggen ook niet voor niets: "Met gemak de juiste afvalbak"!

Restafvalcontainer

Wat mag er in de restafvalcontainer?

Oké, het is nu wel duidelijk toch? We moeten met elkaar de hoeveelheid restafval zo klein mogelijk houden. Toch ontkomen we niet aan deze afvalstroom. Voorlopig zijn er nog niet-recyclebare afvalstoffen. Bijvoorbeeld omdat verpakkingen of producten nog niet duurzaam geproduceerd en ontworpen worden. Dan is het handig om te weten wat je zoal in de restafvalcontainer mag gooien. We noemen hieronder een aantal zaken op, maar benadrukken dat deze lijst niet volledig is. Twijfel je of iets wel of niet onder restafval valt? Neem dan het zekere voor het onzekere en gooi het in de restafvalcontainer. Immers, gescheiden maar (sterk) vervuilde afvalstromen zijn niet meer geschikt voor recycling. Dan belandt de inhoud van de hele container alsnog in de verbrandingsoven en dat is zonde.

Onder restafval vallen onder andere:

 • Chipszakken en chipsbussen
 • Pizzadozen (deze bevatten vaak etensresten of vet)
 • Gebruikte zakdoekjes en keukenpapier
 • Spuitbussen (haarlak, deodorant)
 • Kattenbakkorrels
 • Doordrukstrips van kauwgom of medicijnen
 • Kauwgom
 • Scheermesjes
 • Stofzuigerzakken en inhoud
 • Geplastificeerd papier
 • Foto’s
 • Ordners, ringbanden en opbergmappen