Afvalstromen – Swill

Swill

Swill bestaat uit organisch afval, zoals (gekookt) keukenafval en etensresten. Denk hierbij aan aardappelen, brood, deegwaren, dranken, eierschalen, frites, gebak, groenten en fruit en zuivelproducten. Vooral bij horecagelegenheden komen deze afvalstromen vrij, maar ook op kantoor kunt u uw organisch afval scheiden. U bespaart aanzienlijk op afvalkosten wanneer u het zwaardere swillafval niet in uw afvalcontainer voor restafval gooit. Bestel een swillcontainer voor uw fruitafval, etensresten, vleesresten en visresten.

De juiste container

Voor swillafval biedt Bedrijfsafval.nl speciale rolcontainers met afsluitbare deksel met een rubberen rand. Zo voorkomt u nare geurtjes en ongedierte. Omdat een swillcontainer regelmatig geleegd moet worden in verband met rotting, bieden wij een kunststof rolcontainer aan met een kleine inhoudsmaat van 120 liter. Afhankelijk van uw behoefte kiest u hier de gewenste ledigingsfrequentie bij. Bestel snel uw container(s) voor swillafval tegen het goedkoopste tarief.

Tip! Heeft u al nagedacht over PMD scheiden (plastic, metalen en drankenkartons)? Bespaar kosten en plaats naast uw swillcontainer ook rolcontainers voor restafval, papier/karton, PMD en glas.

Zo wordt swill verwerkt

Door het scheiden van swillafval draagt u bij aan een beter milieu. Gescheiden swill wordt voor het grootste deel in composteer- en vergistinginstallaties omgezet tot compost. Compost is een milieuvriendelijke voedingsbron voor onze bomen en planten. Het biogas dat tijdens de vergisting vrijkomt, wordt omgezet als groene energiebron. Heeft u nog vragen? Wilt u een container huren maar heeft u nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Bestel uw container!