Afvalstromen

Gratis plaatsing
Scherpe tarieven
Grootste aanbod
Door heel Nederland!
Maandelijks opzegbaar

Afval komt in elk bedrijf vrij en je moet er iets mee, maar wat? Afvalstromen apart inzamelen roepen we bij bedrijfsafval.nl. 'Dat is toch alleen maar lastig?', 'Wat heb ik daar aan?' of 'Hoe moet dat dan?'. Dit zijn veelgehoorde vragen als het over afvalinzameling gaat. Maar wij verzekeren je, jouw afvalstromen gescheiden inzamelen loont. Sterker nog, je bent het wettelijk verplicht! Met dit artikel helpen wij je op weg door antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Lees snel verder of bekijk direct onze verschillende afvalcontainers.

Ben je niet op zoek naar een rolcontainer, maar naar een bouwcontainer (afzetcontainer) dan kan je terecht op Puincontainershop.nl.

Afvalstromen

Restafval

Restafval

Papier/karton

Papier/karton

Archiefvernietiging

Vertrouwelijke papieren

Waarom afvalstromen apart inzamelen?

Er zijn drie redenen om vandaag nog te beginnen met het apart inzamelen van jouw afvalstromen. Je bent het wettelijk verplicht, het is beter voor het milieu én het bespaart kosten. We lichten deze drie punten verder toe.

Wettelijk verplicht

De druk op onze leefomgeving is de laatste jaren enorm toegenomen. Dit komt door de manier waarop wij, de mens, omgaan met producten. Wij produceren, consumeren en gooien afval weg aan de lopende band. Dit is typisch een lineaire economie. Om de wereld ook voor generaties ná ons leefbaar te houden moeten we dit veranderen. Wet- en regelgeving dwingt ons hier zelfs toe. De Nederlandse overheid wil dat wij in 2050 een circulaire economie hebben. Een economie waarin geen afval meer aanwezig is. Een economie waar afvalstromen dienen als grondstof voor nieuwe producten. Zo sluiten we de grondstoffenkringloop en zijn we dus circulair. Eén van de doelstellingen die hieruit afgeleid is luidt: in 2020 moeten we minimaal 75% van al het bedrijfsafval gescheiden inzamelen. Dit staat ook beschreven in het Landelijk Afvalbeheerplan (LAP3).

Beter voor het milieu

Daarnaast is het gescheiden inzamelen van afval goed voor het milieu. Zuiver gescheiden afvalstromen zoals PMD, papier, glas en swill zijn zeer goed recyclebaar. Jouw afvalstromen transformeren tot nieuwe grondstof. Dat betekent dat er minder fossiele grondstoffen nodig zijn voor nieuwe producten. Minder bomen voor papieren producten, minder aardolie en aardgas voor plastic producten en minder kwartszand, soda en kalk voor nieuw glas. Ook is er bij recycling vaak veel minder energie nodig dan bij de productie van nieuwe materialen. Zo smelten glasscherven bijvoorbeeld bij een lagere temperatuur dan de grondstoffen voor nieuw glas. Zamel je afvalstromen apart in en bespaar daarmee dus grondstoffen én energie.

Je bespaart kosten

Tot slot kun je besparen op jouw afvalkosten als je afvalstromen gescheiden aanbiedt. De overheid stimuleert afvalscheiding namelijk niet alleen met regelgeving, maar ook met economische prikkels. Zo zijn de verwerkingskosten voor restafval extra hoog omdat dit verbrandt wordt in afvalenergiecentrales. Hierbij winnen we gelukkig nog wel energie terug, maar helaas komen er ook veel schadelijke stoffen vrij. Tegelijkertijd gaan er waardevolle grondstoffen verloren als er goed recyclebare afvalstromen tussen het restafval zitten. Verlaag je afvalkosten daarom door gescheiden in te zamelen.

Soorten afvalstromen

Bedrijfsafval.nl zamelt moeiteloos allerlei afvalstromen in. Iedere bedrijfstak produceert namelijk zijn eigen afvalstromen. En al die bedrijven en instellingen willen wij van dienst zijn met de goedkoopste rolcontainers. Zodat afval scheiden een fluitje van een cent wordt. Je kunt kiezen uit een rolcontainer voor: restafval, papier/karton, glas, swill, PMD of zelfs voor archiefvernietiging. Met afgesloten containers ben je verzekerd van discreet vervoer en een veilige verwerking van jouw archief.

Rolcontainer huren

Welke inzamelmiddelen zijn er?

De voordelen van bedrijfsafval.nl

Wij bieden rolcontainers aan. Containers op wielen dus, zodat je deze gemakkelijk verplaatst. Je kunt kiezen uit het grootste assortiment van Nederland. Variërend van 120 liter tot wel 2.500 liter en alles daar tussenin. Bij veel afvalstromen kun je bovendien kiezen tussen een voordelige kunststof container of een metalen 'hufterproof' variant. De kunststof rolcontainers hebben per afvalstroom een eigen unieke kleur. Ook zijn alle containers voorzien van een sticker met de naam van de afvalstroom, bijvoorbeeld een papiercontainer of een glascontainer. Zo belanden alle afvalstromen met gemak in de juiste afvalbak. Komt er korte tijd meer afval vrij dan normaal? Dan kun je eenvoudig een extra lediging aanvragen. Ga je verbouwen? Dan biedt een afzetcontainer uitkomst. Zo raken jouw rolcontainers niet overvol voor het reguliere afval. Een afzetcontainer bestel je eenvoudig op Puincontainershop.nl.

  • Scherpe tarieven
  • Contract per maand opzegbaar
  • Groot assortiment rolcontainers
  • Gratis plaatsing in heel Nederland
  • Eenvoudige online bestelmodule
  • Kies je eigen ledigingsfrequentie
  • Oplossingen voor meerdere afvalstromen
  • Milieubewust en duurzaam

Je kunt er bij bedrijfsafval.nl op vertrouwen dat jouw afvalstromen op de meest milieuvriendelijke wijze worden afgevoerd en verwerkt. Al het afval wordt zoveel mogelijk ingezet als grondstof voor nieuwe producten. Zo draag je bij aan een betere wereld, nu en later. Heb je ook interesse in duurzaam ondernemen? Vraag direct jouw rolcontainers aan in onze eenvoudige online bestelmodule. Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen, neem telefonisch contact op via 088 -  08 09 060 of mail naar info@bedrijfsafval.nl.

In 3 stappen geregeld

Dit duurt niet langer dan 5 minuten!
1
Kies je container en ledigingsfrequentie
2
Kies je ingangsdatum en ledigingsdagen
3 Vrachtwagen
Vul je gegevens in en je hebt geen omkijken meer naar afval!