Glas

Gratis plaatsing

Scherpe tarieven

Grootste aanbod

Door heel Nederland!

Maandelijks opzegbaar

Hoe meer afval je scheidt, hoe beter dat is voor het milieu en je portemonnee. Glas is één van de afvalstromen die makkelijk te scheiden is. Glasafval bestaat uit flessen, potten, glazen en glasscherven. Zonder het te scheiden neemt het door het volume en gewicht veel ruimte bij het bedrijfsafval in. Je kunt dus flink besparen op je afvalkosten. Het is tevens volledig te recyclen. Ook kost het veel minder energie dan glaswerk te maken uit nieuwe grondstoffen.

Komt er bij jouw bedrijf veel glas vrij, zoals bijvoorbeeld in de horeca, dan is een glascontainer onmisbaar. Heb je wisselende periodes qua drukte? Bedrijfsafval.nl werkt met flexibele contracten waardoor je het aantal containers makkelijk aanpast.

Direct aanvragen
Glas 240 liter

De juiste container

Bestel de beste containers voor je glasafval bij bedrijfsafval.nl. Je hebt de keuze uit een container van 240 liter en van 900 liter. Er is al een glascontainer vanaf €13 per maand en deze wordt gratis geplaatst. Afhankelijk van de hoeveelheid afval kies je hoe vaak wij de container komen ledigen. bedrijfsafval.nl biedt de voordeligste service.

Zo wordt glas verwerkt

Het kost veel energie om glas te maken uit nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter een goede basis. Er zit meestal ongeveer 50% oud glas in nieuw glas. Bij het verwerken maken we onderscheid tussen wit, bruin, groen en bont glas. Ook worden kurk en deksels verwijderd. Door glas te recyclen, kan er bij een veel lagere temperatuur glas gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en verantwoord proces dus. Heb je vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.