Afvalstromen – Glas

Glas

Hoe meer afval u scheidt, hoe beter dat is voor het milieu en uw portemonnee. Glas is een van de afvalstromen die makkelijk te scheiden is. Glasafval bestaat uit flessen, potten, glazen en glasscherven. Zonder het te scheiden neemt het door het volume en gewicht veel ruimte bij het bedrijfsafval in. U kunt dus flink besparen op uw afvalkosten. Het is tevens volledig te recyclen. Ook kost het veel minder energie dan glaswerk te maken uit nieuwe grondstoffen.

Komt er bij uw bedrijf veel glas vrij, zoals bijvoorbeeld in de horeca, dan is een glascontainer onmisbaar. Heeft u wisselende periodes qua drukte? Bedrijfsafval.nl werkt met flexibele contracten waardoor u het aantal containers makkelijk aanpast.

Bedrijfsafval glas

De juiste container

Bestel de beste containers voor uw glasafval bij Bedrijfsafval.nl. U heeft de keuze uit een container van 240 liter en van 900 liter. U heeft al een afvalcontainer vanaf €13 per maand en deze wordt gratis geplaatst. Afhankelijk van de hoeveelheid afval kiest u hoe vaak wij de container komen ledigen. Bedrijfsafval.nl biedt u de voordeligste service.

Tip! Bespaar kosten en plaats naast uw glascontainer ook rolcontainers voor restafval, papier/karton, PMD en swill.

Zo wordt glas verwerkt

Het kost veel energie om glas te maken uit nieuwe grondstoffen. Glasafval is echter een goede basis. Er zit meestal ongeveer 50% oud glas in nieuw glas. Bij het verwerken maken we onderscheid tussen wit, bruin, groen en bont afval. Ook  worden kurk en deksels verwijderd. Door glas te recyclen, kan er bij een veel lagere temperatuur glas gemaakt worden. Een milieuvriendelijker en verantwoord proces dus. Heeft u nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Bestel uw container!