Papiercontainer

Gratis plaatsing
Scherpe tarieven
Maandelijks opzegbaar
Grootste aanbod
Door heel Nederland!

Papierafval komt in elke organisatie en in elke branche vrij. Met een papiercontainer scheid je eenvoudig jouw papierafval van het overige afval. Van huis uit ben je dit waarschijnlijk al gewend. Dat blijkt wel uit cijfers van Papier Recycling Nederland. Maar liefst 87% van al het op de markt gebrachte papier en karton wordt gescheiden ingezameld en hergebruikt. Maar dit betekent ook dat er nog ruimte voor verbetering is. Om de kringloop van papier te sluiten moeten we naar 100%. Dit kan door papier te scheiden aan de bron met behulp van een papiercontainer. Bedrijfsafval.nl helpt je op weg met de juiste container, gemakkelijk en snel te bestellen én tegen een scherp tarief.

Direct bestellen
Papiercontainer

Waarom papier scheiden in een papiercontainer?

Er zijn een paar redenen om papier en karton gescheiden in te zamelen in een papiercontainer. Door gebruik te maken van de papiercontainer bespaar je op jouw afvalkosten. Een ander voordeel is dat een papiercontainer herkenbaar is. Hij duidt een centraal verzamelpunt voor jouw afval aan. Zo weet elke medewerker waar het papierafval thuishoort en belandt het niet ergens in een hoek. Maar wellicht is de belangrijkste reden om papier gescheiden in te zamelen, dat het hierna duurzaam verwerkt wordt. Zoals we hierboven al schreven moeten we ernaar streven om de papierkringloop te sluiten. Samen worden we circulair. Hoe? Door papierafval te scheiden aan de bron, op het moment dat je het in de container gooit dus. Alleen dan kan het op de juiste manier verwerkt worden én besparen we nieuwe grondstoffen, energie en water.

Papiercontainer

En als papier niet gescheiden wordt?

Er belandt nog steeds veel oud papier en karton bij het restafval. Zonde! Zo is restafval een duurdere afvalstroom dan papier. Restafval is niet-recyclebaar afval en wordt bij de verwerking verbrandt in grote verbrandingsovens. Dit is slecht voor het milieu en wil de overheid zoveel mogelijk ontmoedigen. Vandaar het hogere prijskaartje. Daarnaast gaan er waardevolle grondstoffen verloren als papier in de verbrandingsoven belandt. Dit willen we natuurlijk voorkomen!

Neem een abonnement

Zorg voor een zuivere afvalstroom

In een papiercontainer mag schoon papier- en kartonafval. Dit betekent dat het niet vervuild mag zijn met etensresten. Maar ook andere materialen dan papier, zoals kunststof, vallen onder vervuiling en zijn niet toegestaan. Hier valt nog veel winst in te behalen. Producten als pizzadozen kunnen vervuild zijn, maar hebben ook een plastic coating. Dit kan niet gerecycled worden bij het papierafval. Ditzelfde geldt voor drankkartons, enveloppen met bubbeltjesplastic, foto's, behang, stickervellen en ander geplastificeerd of gecoat papier.

Wat mag er wél in de papiercontainer?

De afvalstroom moet dus zo schoon en zuiver mogelijk zijn. Een enkel nietje, paperclip of plastic venster in een envelop is geen probleem. Dit zeeft men er bij de verwerking uit.

De volgende producten kun je zonder problemen in de papiercontainer gooien.

 • Papieren zakken en tassen;
 • Reclamefolders, kranten en tijdschriften;
 • Boeken en brochures (inclusief kaft of lijmrug);
 • Print- of faxpapier (incl. nietjes);
 • Enveloppen (eventueel met venster);
 • Cadeaupapier of verpakkingskarton;

De verwerking van papierafval

Bedrijfsafval.nl zamelt jouw papiercontainer in op de vastgestelde dagen. Wij brengen het naar ons zusterbedrijf Recycling Diemen. Hier wordt het papier voorgesorteerd en tot grote balen geperst. Dan gaat het naar een papierfabriek. Hier wordt het oude papier tot pulp gemaakt door het met chemicaliën op te lossen in water. Vervuiling zoals nietjes, lijm en kleine stukjes plastic zeeft men uit de vezelbrij. Als het voor het eindproduct nodig is wordt ook de drukinkt verwijderd. Dit gebeurt met een soort opstijgende (zeep)luchtbellen. Zo drijven de inktresten naar de oppervlakte. Tot slot wordt de vezelpulp gebleekt met waterstofperoxide of ozon en dan kan de papierproductie weer van voren af aan beginnen. Wist je dat een papiervezel tot wel zeven keer kan worden hergebruikt? Het loont dus zeker om je papierafval gescheiden in te zamelen in een papiercontainer van Bedrijfsafval.nl.

De juiste papiercontainer

Voor goed afvalmanagement is het belangrijk om de juiste maat papiercontainer te huren. Hierbij let je op de beschikbare ruimte binnen jouw organisatie, maar kijk je natuurlijk ook naar de hoeveelheid papierafval die er vrijkomt. Bedrijfsafval.nl heeft verschillende soorten en maten papiercontainers, dus er zit altijd een geschikt exemplaar tussen. Je kiest ook zelf de ledigingsfrequentie. Blijkt het onvoldoende? Dan kun je tussentijds de frequentie aanpassen of een extra lediging aanvragen. Neem contact met ons op via klantenservice@bedrijfsafval.nl of via MijnBedrijfsafval.

Soorten papiercontainers

 • 240 liter kunststof
 • 360 liter kunststof
 • 660 liter kunststof
 • 770 liter kunststof
 • 1.100 liter kunststof
 • 1.100 liter metaal
 • 1.300 liter metaal
 • 1.600 liter metaal
 • 1.700 liter kunststof
 • 2.400 liter metaal open

Waarom Bedrijfsafval.nl?

Het draait bij ons om gemak. Binnen een paar minuten kun je jouw papiercontainer zelf online regelen. Via onze eenvoudige bestelmodule kies je eerst de afvalstroom, dan de grootte en het soort container en tot slot de ledigingsfrequentie. Vul jouw naam en adresgegevens in, een ingangsdatum en geef een machtiging af voor een automatische incasso. Je ontvangt per e-mail een bevestiging van je bestelling en dan gaan wij voor je aan de slag. Zodra we alles voor je hebben geregeld, ontvang je een e-mail met informatie over wanneer we de container komen leveren. Met gemak de juiste afvalbak!

Jouw voordelen op een rij

 • Scherpe tarieven;
 • Contract per maand opzegbaar;
 • Groot assortiment rolcontainers;
 • Gratis plaatsing binnen 24 uur in heel Nederland;
 • Verschillende ledigingsfrequenties mogelijk;
 • Oplossingen voor meerdere afvalstromen;
 • Milieubewust en duurzaam.

Heb je nog vragen? Bekijk onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via klantenservice@bedrijfsafval.nl of via MijnBedrijfsafval. We streven ernaar om binnen één werkdag te reageren.

Papiercontainer 240 liter