Glascontainer voordelig en snel huren
Je hebt glasafval en wilt daar vanaf? Een glascontainer is dan een logische keus. Glasafval scheiden levert je een flinke kostenbesparing op. Daarbij is glas zeer goed te recyclen. Je doet het dus niet alleen voor jezelf, maar ook voor het milieu. Bedrijfsafval.nl helpt je op weg door uit te leggen welk glas er in een glascontainer mag, hoe glas gerecycled wordt en hoe je de juiste container bestelt. Maar eerst gaan we nog iets dieper in op het nut van glas scheiden.

De meest bestelde glascontainers












Waarom glas scheiden in een glascontainer?
Glas is een heel milieuvriendelijke afvalstroom. Het is namelijk mogelijk om glas voor honderd procent en oneindig vaak te recyclen. In Nederland doen we het goed! Zeker in vergelijking met andere Europese landen. In 2018 werd maar liefst 86% van al ons verpakkingsglas gerecycled. Wat er onder verpakkingsglas valt vertellen we straks. Al meer dan 40 jaar zamelen we glas in via glasbakken of glascontainers. De aandacht voor scheiden, en daarmee het recyclingpercentage van glasafval, neemt nog altijd toe. Dit is omdat we toewerken naar een circulaire economie in 2050. Bij een circulaire economie gaan we efficiënt om met grondstoffen en produceren we zo min mogelijk afval.
Door glasafval te scheiden met een glascontainer, hergebruiken we zo veel mogelijk glas. Hierdoor blijven de grondstoffen dus in de kringloop. Niet gescheiden glasafval komt bij het restafval terecht. Restafval is al het niet-recyclebare afval en wordt verbrand bij de verwerking. Afvalverbranding is slecht voor het milieu en daarom is restafval een dure afvalstroom. Je bespaart op jouw afvalkosten door afval zoveel mogelijk te scheiden. Bovendien gaan er dan geen waardevolle grondstoffen verloren. Een win-win situatie!

Neem een abonnement
Wat mag er in een glascontainer?
In een glascontainer mag al het verpakkingsglas. Denk aan grote flessen en potten, maar ook aan kleine potjes waar bijvoorbeeld kruiden, medicijnen, parfum, crème of babyvoeding in hebben gezeten. Etiketten mogen blijven zitten en ook kurken en deksels hoef je niet te verwijderen als het glas in de glascontainer gaat. De fles of pot moet zo leeg mogelijk zijn, maar hoeft zeker niet helemaal schoon te zijn. Omspoelen kost namelijk meer water en energie dan in de glasfabriek. Elk ander glas dat geen verpakkingsglas is, mag niet in de glascontainer. Het gaat dan om theeglazen, wijnglazen, andere drinkglazen, (oven)schalen, vazen, kristal en sierflessen. De reden? Dit (hittebestendige) glas heeft een andere samenstelling en daardoor een ander smeltpunt. Dit verstoort de recycling van verpakkingsglas. Omdat de gebruiker lastig het verschil tussen de glassoorten ziet, moet niet-verpakkingsglas uit voorzorg bij het restafval.
Glasrecycling
Wij halen de volle glascontainer op de afgesproken dagen bij jou op. Deksels, etiketten, kurken en andere verontreinigingen worden met magneten, luchtstromen of laserstralen verwijderd. Na een wasbeurt wordt het glasafval gesorteerd op kleur en in kleinere scherven gebroken. In de glasfabriek verhitten ze de scherven zo hoog dat ze smelten en vloeibaar worden. Van het vloeibare glas maakt men met behulp van mallen nieuwe potten en flessen. Er wordt zo'n 25% energie bespaard door oude glasscherven te gebruiken bij de productie van nieuw verpakkingsglas. Glasscherven smelten namelijk bij een lagere temperatuur dan de grondstoffen voor nieuw glas (kwartszand, soda en kalk). Glas inzamelen in een glascontainer is ook vanwege de energiebesparing dus goed voor het milieu.
Bestel eenvoudig jouw glascontainer
Met gemak helpen wij jou aan de juiste afvalbak. Bedrijfsafval.nl heeft twee soorten glascontainers voor het inzamelen van glas. Je kiest uit een kunststof rolcontainer van 240 liter of een polyester rolcontainer van 900 liter. De grootte van de glascontainer is afhankelijk van de hoeveelheid glasafval die bij jou vrijkomt. De 240 liter container is door zijn compacte afmetingen (105 x 58 x 74 cm) onze meest bestelde glascontainer. Beide containers zijn rolcontainers. Dit betekent dat u hem overal gemakkelijk neerzet. Bovendien zijn de containers opvallend geel van kleur en hebben zij een sticker met het woord 'GLAS' er op. Hierdoor zijn de glascontainers erg herkenbaar. Dit voorkomt dat er per ongeluk andere afvalstromen bij het glasafval belanden. Een praktisch voordeel wanneer je meerdere afvalstromen inzamelt. Je kunt altijd advies aan ons vragen voor een goede en efficiënte indeling voor een milieustraat.
Het bestelproces
Een container bestellen gaat bij ons heel eenvoudig. Je hoeft slechts 3 keuzes te maken. Je kiest eerst jouw afvalstroom, dan de grootte en het soort container en tot slot de ledigingsfrequentie. De opties zijn 2 x per week, 1 x per week, 1 x per 2 weken of 1 x per 4 weken. U ziet direct wat het gaat kosten. Vervolgens vul je jouw naam en adresgegevens in en een ingangsdatum. Dan geef je een machtiging af voor een automatische incasso. Nadat jij de bestelling hebt bevestigd, gaan wij voor jou aan de slag. Je ontvangt een bevestiging in jouw mailbox. Wij nemen vervolgens telefonisch contact met je op om te overleggen wanneer wij de containers komen plaatsen en wat jouw gewenste ledigingsdagen zijn.
Waarom bedrijfsafval.nl?
Wanneer je bij ons een glascontainer huurt, kies je voor gemak en flexibiliteit. We zorgen ervoor dat je de meest geschikte glascontainer krijgt voor de hoeveelheid glasafval die jouw onderneming produceert. We zeggen dan ook niet voor niets "met gemak de juiste afvalbak". De voordelen van bedrijfsafval.nl zijn:
- Scherpe tarieven;
- Contract per maand opzegbaar;
- Groot assortiment rolcontainers;
- Gratis plaatsing binnen 24 uur in heel Nederland;
- Verschillende ledigingsfrequenties mogelijk;
- Oplossingen voor meerdere afvalstromen;
- Milieubewust en duurzaam.
Voor vragen of persoonlijk advies, kun je onze FAQ raadplegen of contact met ons opnemen. Telefonisch zijn we van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via 088-0809060. Heb je vragen over de andere afvalstromen en bijbehorende containers? Kijk dan verder op onze website.
