PMD container

Jouw bedrijfsafval bestaat waarschijnlijk uit meer recyclebaar afval dan je denkt! Ongemerkt bestaat een groot deel van bedrijfsafval vaak uit plastic verpakkingen, blikjes en drinkpakken. Deze afvalstoffen horen allemaal bij dezelfde afvalstroom: Plastic, Metalen en Drankenkartons (PMD). Mist goed gescheiden ingezameld in een PMD container, zijn deze afvalstoffen uitstekend te recyclen. Daar heeft niet alleen het milieu baat bij. Ook jouw afvalkosten gaan omlaag. Wij leggen je uit hoe het zit.

PMD container

Neem een abonnement

De voordelen van een PMD container

Lagere afvalkosten

Door PMD gescheiden van andere afvalstromen in te zamelen in een PMD container, zitten jouw containers minder snel vol. Met name de hoeveelheid restafval neemt flink af en dáár zit direct een groot voordeel. Restafval is namelijk een dure afvalstroom, omdat de verwerking niet duurzaam is. Restafval belandt in één van de twaalf avi's die Nederland rijk is, een afvalverbrandingsinstallatie. Bij de verbranding wekt men nog wel energie op, maar heel veel meer levert restafval niet op. Bovendien komen er veel schadelijke stoffen vrij bij de verbranding. De Nederlandse overheid wil het verbranden van restafval daarom zoveel mogelijk tegengaan. Dit doen zij onder andere door de verwerkingskosten te verhogen. Met de inzet van een PMD container verklein je de hoeveelheid restafval en verlaag jij jouw afvalkosten.

Beter voor het milieu

Daarnaast is het scheiden van jouw afval ook beter voor het milieu. Het afval uit jouw PMD container is namelijk heel goed te recyclen. Daardoor is het niet nodig om nieuwe grondstoffen te winnen. PMD afval transformeert bij de verwerking immers tot grondstof. We besparen hiermee fossiele brandstoffen, die bovendien uitputbaar zijn. Het is dus belangrijk dat we hier zuinig mee omgaan. Bedrijfsafval.nl verwerkt jouw PMD afval op de meest duurzame manier, zonder dat jij daar verder omkijken naar hebt.  Kies daarom vandaag nog voor een PMD container en draag je steentje bij aan een beter milieu.

De juiste PMD container

Bij Bedrijfsafval.nl vindt je altijd een geschikte PMD container. Wij bieden kunststof rolcontainers aan van 240, 660 of 1100 liter. De PMD container heeft een opvallende rode kleur en een sticker met de naam van de afvalstroom. Iedereen weet de weg naar de PMD container dus te vinden. Afval scheiden was nog nooit zo eenvoudig. Wil je morgen al beginnen? Dankzij onze snelle, gratis levering en landelijke dekking, heb je al binnen 24 uur jouw PMD container op de gewenste locatie staan. Je bepaalt zelf de gewenste inhoudsmaat en hoe vaak wij hem komen legen. Zo weet je dus zeker dat je jouw afval altijd kwijt kunt én dat je bijdraagt aan een beter milieu door jouw PMD afval gescheiden in te zamelen. Bestel snel jouw voordelige container(s)!

Tip! Bespaar nóg meer op jouw afvalkosten en kies echt voor duurzaam afvalbeheer. Huur naast een PMD container ook een papiercontainer, een glascontainer of een container voor swill.

PMD container

Wat mag er in een PMD container?

Zoals we al eerder schreven staat PMD voor plastic, metalen en drankenkartons. Dat zijn wel drie verschillende afvalstromen bij elkaar. Er mag dus heel wat afval in de PMD container gegooid worden. "Maar wat dan precies?", horen wij jou denken. Bij plastic zijn enkel plastic verpakkingen toegestaan. Denk aan waterflessen, saladebakjes, flacons, draagtassen en allerlei folies. Harde plastic producten zoals kratten, emmers, dienbladen of postbakjes horen niet thuis in deze afvalstroom. Net zo min als piepschuim of verpakkingen die uit meerdere lagen bestaan, zoals chipszakken (plastic met een laagje aluminium). Bij metalen gaat het om blikken, metalen doppen/deksels en (enkelvoudig!) aluminiumfolie. Tot slot bedoelen we met drankenkartons: melkpakken, sappakken en vla- en yoghurtpakken. Voor alle verpakkingen geldt dat deze leeg moeten zijn. Schoonspoelen hoeft niet.

Zo wordt PMD afval verwerkt

Als je keurig alleen de toegestane afvalstromen in de PMD container hebt verzameld, is jouw afval klaar voor recycling. Wij legen de container op de afgesproken dag en brengen het PMD afval naar onze recycling partner. Hier worden eerst de metalen en drankenkartons er tussenuit gesorteerd. Deze afvalstromen gaan door naar andere gespecialiseerde verwerkers. Het overgebleven plastic afval wordt verder gesorteerd, gewassen en vermalen tot plastic snippers.

Met behulp van een speciale techniek (Magnetische Dichtheid Scheiding) scheiden ze de snippers naar vier verschillende typen plastic. Deze vier soorten hebben een zuiverheid van meer dan 99%. Daarmee is de kwaliteit dus nagenoeg hetzelfde als bij nieuw geproduceerd plastic. Zodoende kunnen er hoogwaardige nieuwe plastic producten van worden gemaakt. Dat is uniek en betekent een doorbraak op het gebied van plastic recycling. Bij de traditionele plastic recyclingmethoden worden enkel laagwaardige producten als kratten, picknickbanken en bermpaaltjes gemaakt. Maar laat jij je PMD afval via Bedrijfsafval.nl inzamelen en verwerken? Dan drink je straks wellicht weer uit hetzelfde waterflesje!

Waarom kiezen voor Bedrijfsafval.nl?

Met een PMD container van Bedrijfsafval.nl draag je dus bij aan een beter milieu. We vervoeren en verwerken jouw PMD afval op de meest duurzame wijze. Hiermee sparen we schaarse grondstoffen en dat is hard nodig om uitputting te voorkomen. Je bent verzekerd van een betrouwbare en flexibele afvalinzamelaar voor een scherp tarief. Je kunt maandelijks opzeggen en bepaalt zelf het type PMD container en de ledigingsfrequentie. Via onze eenvoudige bestelmodule heb je bovendien met gemak binnen vijf minuten de juiste afvalbak. Kom je er toch niet helemaal uit of heb je vragen over de afvalstoffen die zijn toegestaan in de PMD container? Je kunt ons een vraag stellen via klantenservice@bedrijfsafval.nl of via MijnBedrijfsafval. Wij geven jou graag een persoonlijk advies voor een duurzame afvalinzameling. Je kunt ook een kijkje nemen bij onze veelgestelde vragen. Samen zetten we de stap naar duurzaam ondernemen.

Restafvalcontainer