Alles wat je wilt weten over de afvalstroom PMD

Bij bedrijfsafval komen veel verschillende afvalstromen vrij. PMD is een veel voorkomende afvalstroom. Het is goed voor het milieu en jouw portemonnee om deze stroom apart in te zamelen. Wij vertellen je alles over deze afvalstroom!

Gratis plaatsing
Scherpe tarieven
Grootste aanbod
Door heel Nederland!
Maandelijks opzegbaar

Bedrijfsafval bestaat uit verschillende afvalstromen. Het loont om deze verschillende afvalstromen te scheiden. PMD (Plastic, Metalen en Drankenkartons) is een handige afvalstroom om mee te beginnenVeel bedrijfsafval bestaat namelijk uit PMD-afval. Door PMD gescheiden in te zamelen, verminder je het restafval en dit scheelt weer geld. Restafval is een dure afvalstroom omdat de verbranding voor veel CO2-uitstoot zorgt. Dit heeft veel negatieve gevolgen voor het milieu. Wij vertellen je alles wat je wilt weten over de afvalstroom PMD.

Wat is PMD?

Wat houdt de afvalstroom PMD nou precies in? Deze afvalstroom bestaat uit drie monostromen, namelijk plastic verpakkingen, metalen en drankenkartons. Wat mag er dan precies bij deze afvalstroom? Plastic verpakkingen, tasjes, zakjes, flacons, boterkuipjes, plantenpotten, tubes, deksels, folies, (conserven)blikjes, metalen doppen, schroefdeksels, melkpakken, sappakken, drinkpakken en yoghurtpakken.

PMD afvalstroom

Waarom PMD apart inzamelen?

De afvalstroom PMD neemt vaak veel ruimte in tussen het restafval. Het is daarom in veel gevallen voordeliger om afval gescheiden in te zamelen. Hierdoor hoeft de restafvalcontainer minder vaak geleegd te worden en hiermee bespaar je aanzienlijk veel geld. Met het apart inzamelen van PMD draag je ook bij aan het landelijk doel van 85% recycling in 2023. Daarnaast is PMD een afvalstroom die erg goed te recyclen is. Het is daarom zonde als deze grondstof (want PMD zien wij niet als afval) niet apart wordt ingezameld. Van PMD kunnen namelijk weer nieuwe verpakkingen, kratten, emmers of auto-onderdelen worden gemaakt. PMD apart inzamelen is dus een hele goede stap!

PMD inzamelen rolcontainer
PMD inzamelmiddelen

Inzamelmiddelen voor PMD

PMD kan ingezameld worden in een rolcontainer. Of je nu veel of weinig PMD-afval hebt, wij hebben voor iedere hoeveelheid een juiste rolcontainer. Zo hebben wij een rolcontainer van 240 liter (vergelijkbaar met 4 vuilniszakken), 660 liter (12 vuilniszakken) en 1100 liter (18 vuilniszakken). Aan jou de keuze of je deze container één keer per acht weken laat ledigen, één keer per vier weken, één keer per twee weken of één keer per week. De rolcontainers voor PMD zijn altijd rood. Hierdoor is het voor iedereen duidelijk dat PMD in deze container hoort. Dit maakt afval scheiden heel makkelijk, ook voor je medewerkers!

PMD voorsorteerinstallatie bedrijfsafval

De verwerking van PMD

PMD wordt in één container ingezameld. Na de inzameling wordt het PMD naar onze PMD-voorsorteerinstallatie gebracht. Hier wordt het gesorteerd in vijf verschillende fracties; folies, plastic verpakkingen, ferrometalen, non-ferrometalen en residu. Deze installatie haalt de grootste vervuiling uit het PMD. Het komt dus niet op één hoop terecht. De zuivere stromen gaan ieder naar een eigen verwerker. Zo kan elke stroom optimaal gerecycled worden!

Ontlast het milieu en bespaar kosten

PMD is vaak een een groot onderdeel van het MKB afval. Het apart inzamelen van PMD ontlast het milieu én is kostenbesparend. Wil jij nu ook PMD apart inzamelen? Je vraagt gemakkelijk en snel een rolcontainer aan via onze website. Wij bieden een ruim assortiment  rolcontainers aan, en dit tegen een scherp all-in tarief. Twijfel je over het inzamelen van PMD of over het formaat van de rolcontainer? Neem dan gerust contact met ons op via 088 – 08 09 060 of info@bedrijfsafval.nl. We helpen je graag!