5 tips voor schone en nette rolcontainers

Wij geven  je 5 tips om ervoor te zorgen dat jouw rolcontainer altijd schoon en fris is. Wist je bijvoorbeeld al dat lavendel helpt tegen vieze geurtjes én tegen maden?

We willen natuurlijk allemaal schone en nette rolcontainers. Niets is vervelender dan afval dat vastzit aan de container, schimmel en nare geurtjes. Om dit te voorkomen geven wij je 5 tips om ervoor te zorgen dat jouw rolcontainer altijd schoon en fris is. Wist je bijvoorbeeld al dat lavendel helpt tegen vieze geurtjes én tegen maden?

1. Kies het juiste formaat en de juiste ledigingsfrequentie

Een hele simpele maar effectieve tip is kiezen voor de juiste maat rolcontainer. Als je het juiste formaat hebt wordt de rolcontainer altijd op tijd geleegd en kan het afval niet gaan stinken. Hierbij is ook de ledigingsfrequentie van belang. Heb je veel afval? Dan moet de container misschien wel 2 keer per week geledigd worden. Heb je weinig afval? Dan kan dit bijvoorbeeld 1 keer per 2 weken opgehaald worden. Doordat de container altijd op tijd geledigd wordt, heeft afval geen kans om te gaan stinken.

rolcontainer papier en restafval

2. Spoel de container om

Het kan altijd gebeuren dat er na het legen van de rolcontainer afval achterblijft. Zie je dit nou op tijd, spoel de rolcontainer dan eens om met wat water. Zo is het afval snel uit de container en voorkom je erger. Een container schoonmaken kan met water en eventueel groene zeep. Maar maak de container nooit schoon met chemische reinigingsmiddelen zoals chloor. Dit is slecht voor het milieu en kan bij swillcontainers bovendien het composteerproces verstoren. Denk je nu ‘Hoe ga ik dat schoonmaken’? Heel simpel, met een natte bezem! Zo hoef je niet zelf in de rolcontainer te klimmen.

3. Ga nare geurtjes en maden tegen

Dat de geur van afval niet lekker is weten we allemaal. Vooral in de swillcontainer kan dit nog wel eens voor nare geurtjes zorgen. Maar wist je al dat het kan helpen om lavendel takjes aan de container te hangen? Dit ruikt lekker en het houdt de maden weg. Handig! Maden hebben een hekel aan de geur van lavendel en gaan er zelfs dood van. Heb je last van veel maden? Gooi dan vlak vóór de lediging kokend water of zout over de maden. Doe dit op het laatste moment, omdat nat afval gaat stinken. Een andere manier is nog het toevoegen van klimop (Hedera), dit is namelijk giftig voor maden. Af en toe een takje in de container stoppen is al genoeg.

4. Zet de containers overdekt

Regent het? Dan kan het beter zijn, indien mogelijk, om de rolcontainers overdekt te zetten. Zo kan er geen regen in vallen waardoor afval kan gaan schimmelen. Heb je niet de mogelijkheid om de rolcontainers overdekt te zetten? Probeer er dan voor te zorgen dat ze deels tegen een muur staan zodat ze niet van alle kanten regen en wind vangen.

5. Voorkom dat afval vastvriest

Als het afval vastvriest aan de container kan deze niet goed geleegd worden. Hierdoor is de kans groot dat afval in de container blijft zitten. Dit kan je voorkomen door nat afval (voornamelijk swill) eerst goed uit te laten lekken vóórdat je het weggooit. Zo komt er minder vocht uit het afval en is de kans op bevriezing kleiner. Het kan ook helpen om een krant of stro op de bodem te leggen van de container. De krant of stro neemt dan het vocht op waardoor het afval niet vastvriest aan de bodem. Zie je nou toch afval dat vastgevroren is? Probeer het dan met een stok los te maken van de zijkant van de container. Zo kan jouw container alsnog nog goed geleegd worden en vermijd je ongewenste nare geurtjes. Hier geven we nog meer tips voor vastgevroren afval aan de rolcontainer.

rolcontainers verschillende afvalstromen

Regel gemakkelijk en snel een rolcontainer

Met deze tips heb jij altijd schone en nette rolcontainers! Wij verhuren containers voor restafval, papier en karton, swill, PMD, glas en archiefvernietiging. En die bieden wij aan tegen scherpe tarieven! Ben je benieuwd waarom wij zo scherp geprijsd zijn? Dat vertellen we in deze blog! Bij ons regel je altijd snel en gemakkelijk de juiste rolcontainer. Kies hier de afvalstroom, de ledigingsfrequentie en de ingangsdatum. Wij regelen de rest!