5 tips voor rolcontainers met warm weer

Rolcontainers kunnen in de zomer voor ongemakken zorgen. Met deze 5 tips voorkom je vervelende situaties met jouw rolcontainers in de zomer!

Gratis plaatsing

Scherpe tarieven

Grootste aanbod

Door heel Nederland!

Maandelijks opzegbaar

De zomer is in aantocht, eindelijk! Het worden mooie weken met hoge temperaturen. Het warme weer kan voor vervelende situaties zorgen voor jouw rolcontainers. Dit willen we natuurlijk niet. Daarom geven wij je 5 handige tips om te voorkomen dat je voor onaangename verassingen komt te staan als de zon weer begint te schijnen!

1. Een losse swill container

Komt er in jouw organisatie veel swill (organisch afval zoals etensresten en keukenafval) vrij? Dan is het aan te raden om een aparte swill container aan te schaffen. Hierdoor komt jouw restafval container niet onder de maden te zitten. Je kunt ervoor kiezen om de ledigingsfrequentie van de swill container te verhogen zodat het afval nooit te lang in de container zit. Hierdoor voorkom je problemen en heb je altijd een mooi aangezicht.

swill container bedrijfsafval

2.Voorkom brand


Door het warme weer is er een verhoogde kans op brand in de container. Dit kan gevolgen hebben voor de veiligheid bij jouw organisatie. Een simpele tip om brand te voorkomen is door te zorgen dat er geen brandbare materialen in jouw container gaan. Staan jouw rolcontainers vlakbij uitgaansgelegenheden, een industrieterrein of een ander afgelegen gebied? Dan is het verstandig om een slotje op jouw container te plaatsen. Dit voorkomt dat er (per ongeluk) brand kan ontstaan in jouw container doordat er iets in de container wordt gegooid. Daarnaast keren sommige verzekeraars alleen uit als je een metalen container hebt. Metaal is namelijk minder brandbaar, dus houdt hier rekening mee.

rolcontainers veilig bij bedrijf

3. Let op het glasafval

Bij horecaondernemingen is het verstandig om het glasafval goed in te regelen als er goed weer op komst is. Bij lekker weer zitten de terrassen vol en komt er veel glasafval vrij. De glascontainer kan hierdoor snel vol raken. De zoete geur trekt insecten aan zoals vliegen en wespen. Deze wespen kunnen ook naar het terras vliegen en hier voor de nodige overlast zorgen. Zorg er daarom voor dat je, indien nodig, jouw glascontainer met goed weer vaker laat legen. Zo blijf je niet met het ongewenste glasafval zitten en voorkom je overlast.

4. Wees voorbereid op regen

Een periode van lekker weer wordt vaak afgesloten met een zomerse bui. Dit betekent veel regen, onweer en wind. Zorg er daarom voor dat de container niet te vol zit en dat de klep dicht zit. Je wilt namelijk geen container vol met regen en drab. Daarnaast gaat dat enorm stinken als daarna de zon weer gaat schijnen. Je wilt ook niet dat jouw afval uit de container waait en het verspreid over het terrein of in de milieustraat ligt. Dit kan je voorkomen door goed na te denken over de grote van de container, de frequentie van het legen en het goed scheiden van afval. Niet is onvoorspelbaarder dan het weer in Nederland!

5. Zorg voor een schone omgeving

Als de zon weer gaat schijnen na een regenbui dan droogt modder op tot stoffig zand. Dat kan weer gaan stuiven en verspreid zich weer verder op het terras of op straat voor je bedrijf. Dit zand kan tijdens het ledigen van de rolcontainer alle kanten opwaaien en dit kan voor vervelende situaties zorgen voor degene die de rolcontainer leegt. Het is daarom verstandig om de containers in een zo schoon mogelijke omgeving neer te zetten. Zo voorkom je viezigheid op jouw containers!

rolcontainers op handige plek

Klaar voor de zomer!

Met deze handige tips ben jij helemaal klaar voor het lekkere weer en hoef je je geen zorgen te maken over het huren van containers. Heb jij nog vragen over jouw rolcontainers? Neem dan gerust contact met ons op via 088 – 08 09 060 of info@bedrijfsafval.nl. We helpen je graag aan een goedkope container!

Wat zeggen onze klanten?

ireen

zelhem

Goed snel en correct

Makkelijk bereikbaar, nette afwisseling

Gerben van Buuren

Zwartewaal

Makkelijk en snel geregeld

Na mijn aanvraag via internet stond de container 2 dagen later om mijn bedrijf.

Jos

Siebenegewald

snelle levering

Aanvraag gedaan, en paar dagen erna geleverd. We zouden n mail ontvangen over de levering , maar deze niet ontvangen. Opeens stond de container er....

M.Franken

Bergen op Zoom

Snel

Ze zijn snel en goede service. Want had afvalcontainer besteld en kreeg dinsdags een voor papier geleverd gelijk werd ik gebeld dat dat verkeerd was...

Marja

Knegt

Ze denken met je mee en komen hun afspraken na

Ons bedrijf gaat verhuizen en hebben heel veel op te ruimen. Er moesten 8 containers van 240 liter geleverd worden en ik had gevraag dom...

JP

Almelo

Netjes geleverd en tijdig geleegd

Niks op aan te merken, snel geregeld en goed!

Edwin Meissen

Ouderkerk aan de amstel

Telefonisch contact is goed

Nog geen klant, volgt later

Ad

Lage Mierde

Had ik eerder moeten doen

De eerste keer moet nog komen dat de container opgehaald wordt

Yvonne

Aijen

Zeer goede service

Bestelde mijn container na de eerste leging van de maand Maar door opstarten van de zaak zat deze meteen vol Ff gebeld was geen probleem...

Factor50 Zonwering & Montage

Koudekerk aan den Rijn

Prima

Nieuwe rolcontainer werd snel geleverd. De eerste lediging werd volgens afspraak en planning uitgevoerd.

RCAH van den Broek

Breda

Nette aflevering

Nette aflevering met vooraankondiging en na afleveren communicatie. Nu wachten op eerste lichting !

Sinan Ozkan

Klundert

Goed zelf in te zien

Beetje apart dat ik in 1e instantie meteen een contract voor 48 maanden voorgeschoteld krijg van de account manager, je kan dit beter eerst afstemmen...