3 tips voor het scheiden van bedrijfsafval

Ieder bedrijf heeft te maken met bedrijfsafval. Wanneer er meerdere afvalstromen vrijkomen bij een bedrijf is het verstandig om deze afvalstromen gescheiden in te zamelen. Wij geven je 3 tips voor het scheiden van jouw bedrijfsafval. 

Gratis plaatsing
Scherpe tarieven
Grootste aanbod
Door heel Nederland!
Maandelijks opzegbaar

Bij ieder bedrijf komt er bedrijfsafval vrij. Dit kan variëren van grote hoeveelheden tot kleine hoeveelheden en van veel verschillende afvalstromen tot voornamelijk restafval en papier/karton. Het is verstandig, en in sommige gevallen zelfs verplicht, om bedrijfsafval gescheiden in te zamelen. Hierdoor kunnen de grondstoffen hergebruikt worden en ben je dus duurzaam bezig. Wij geven je 3 tips voor het scheiden van bedrijfsafval.

1. Bekijk welke afvalstromen je kunt scheiden

Als je afvalstromen gescheiden wilt inzamelen is het handig als je weet welke afvalstromen er bij jouw bedrijf vrijkomen. De meest voorkomende afvalstromen zijn restafval, papier/karton, PMD en glas. Daarnaast komen ook de afvalstromen swill en archiefvernietiging regelmatig voor bij bedrijven. Als je weet welke afvalstromen je hebt, kan je de juiste rolcontainers bestellen. Je hoeft niet in één keer al jouw afvalstromen te scheiden. Begin bijvoorbeeld eerst met een container voor restafval en papier/karton. Dit kan je, indien gewenst, later nog verder uitbreiden.

Omdat er bij ieder bedrijf een ander volume afval vrijkomt hebben wij onze rolcontainers in verschillende formaten. Wij hebben verschillende formaten rolcontainers. 240 liter staat gelijk aan 4 vuilniszakken, 360 liter  aan 6 vuilniszakken, 660 liter aan 12 vuilniszakken, 770 liter aan 13 vuilniszakken, 1100 liter aan 18 vuilniszakken, 1300 liter  aan 22 vuilniszakken, 1600 liter aan 27 vuilniszakken, 1700 liter aan 29 vuilniszakken en 2400 liter aan 40 vuilniszakken.

Naast de verschillende formaten kan je ook zelf kiezen voor een ledigingsfrequentie. Je kan de container 1 keer per 4 weken laten legen, 1 keer per 2 weken, 1 keer per week of eventueel zelfs 2 keer per week. Die keuze is aan jou.

afvalstromen zuiver houden

2. Houd de afvalstromen schoon

Het apart inzamelen van afval heeft veel voordelen voor onder andere het milieu. Het is hierbij wel belangrijk dat de afvalstromen zo zuiver mogelijk worden ingezameld. Gooi dus geen restafval in jouw papier/karton container. Hierdoor kan de inhoud van de container vies worden en is de kans groot dat dit niet meer gerecycled kan worden, wat natuurlijk onwijs zonde is. Gooi daarom altijd de juiste producten in de daarvoor geschikte rolcontainer.

3. Voorkom onnodig restafval

Heb je verschillende rolcontainers staan bij jouw bedrijf? Dan is het belangrijk dat je het afval dat vrijkomt in de juiste bak weggooit. Bedenk daarom altijd van tevoren of het afval in een andere container hoort dan restafval. Zo voorkom je onnodig restafval en kan zoveel mogelijk afval gerecycled worden. Heb je bijvoorbeeld een container voor swill? Gooi swill afval dan niet in de rolcontainer voor restafval. Het swill afval wordt dan verbrand, terwijl het goed te recyclen is, en dat is zonde.

Bij bedrijfsafval.nl zijn de rolcontainers voor de verschillende afvalstromen allemaal voorzien van een andere kleur. Hierdoor is het overzichtelijk welke afvalstroom in welke container hoort. Bij ons heb je keuze uit het grootste assortiment rolcontainers van heel Nederland.

restafval voorkomen bedrijfsafval

Bestel jouw container

Bij bedrijfsafval.nl huur je gemakkelijk en snel de rolcontainer die jij nodig hebt tegen scherpe all-in tarieven. Wij leveren onze rolcontainer door heel Nederland en daarnaast is je contract maandelijks opzegbaar, wel zo prettig. Begin met het scheiden van jouw bedrijfsafval en ervaar het voordeel! Huur jouw rolcontainer nu en draag een steentje bij aan het behoud van grondstoffen in de kringloop.