Wil je graag je PMD scheiden en zoek je hiervoor een passende PMD container? Een prima idee, want veel ondernemingen produceren ongemerkt behoorlijk wat pmd-afval. PMD wordt voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Denk maar eens aan voedselverpakkingen, flessen, folie, zakjes, doppen en nog veel meer. In ons assortiment vind je daarom een handige rolcontainer voor PMD-afval. Het gebruiken van deze container om het PMD apart in te zamelen heeft meerdere voordelen:
- PMD scheiden ontlast het milieu
- PMD scheiden is kostenbesparend
- Recyclen van PMD is eenvoudig
PMD scheiden ontlast het milieu
Eén van de belangrijkste argumenten voor PMD scheiden is dat het minder belastend is voor het milieu. Het PMD afval hoeft immers niet in de verbrandingsovens te worden afgevoerd. En minder afval in de oven betekent minder CO2-uitstoot. En minder CO2-uitstoot is goed nieuws voor het milieu.
PMD scheiden is kostenbesparend
Behalve goed voor het milieu is PMD scheiden ook goed voor je portemonnee. Door een aparte rolcontainer te gebruiken raakt de container voor het restafval minder snel vol. En als de container minder snel vol zit hoeft deze ook minder vaak geleegd te worden. Hiermee kan je al snel flink wat besparen op je afvalkosten.
Recyclen van PMD is eenvoudig
Misschien wel het allerbelangrijkste argument voor het scheiden van PMD-afval is recycling. Door het PMD te scheiden kan het heel eenvoudig verzameld worden. Vervolgens wordt het PMD-afval verwerkt en krijgt het een nieuwe bestemming. Producten waarin gerecycled PMD wordt verwerkt zijn bijvoorbeeld dashboards, tennisballen, fleecekleding, mobiele telefoons en speelgoed.
Neem een abonnement
Hoe verloopt het recyclingproces na het PMD scheiden?
PMD-afval wordt na inzameling gewogen en op kwaliteit gecontroleerd. Vervolgens wordt het PMD samengeperst tot een compact geheel waardoor het vervoer naar de sorteerinstallatie eenvoudiger wordt. In de sorteerinstallatie wordt het plastic ‘opgeschud’ en worden de vervuilende deeltjes verwijderd. Als het PMD ‘schoon’ is wordt het gesorteerd: de verschillende soorten PMD worden bij elkaar gelegd. Het PMD van dezelfde soort wordt vervolgens in balen geperst en ter recycling aangeboden aan verwerkingsbedrijven. Zij vermalen het PMD, smelten het om en verwerken het in nieuwe producten.
Ook papier kan je apart inzamelen voor recyclingdoeleinden
PMD apart inzamelen is heel verstandig. Maar wist je dat er meer afvalsoorten zijn die opnieuw gebruikt kunnen worden? Neem bijvoorbeeld papier. Bijna elke onderneming produceert papier -en kartonafval. Wanneer zij er voor kiezen om dit papier apart in te zamelen kan dit papier opnieuw gebruikt worden voor nieuw papier. Dit is minder belastend voor het milieu.
In Nederland zamelen we jaarlijks zoveel oud papier in dat er 7 miljoen minder bomen hoeven te worden gekapt. 80% van het in Nederland gemaakte papier is dan ook vervaardigd uit oud papier. Na het inzamelen wordt het papier met behulp van water opgelost. De papiervezels kunnen hierdoor loskomen en de vervuilende deeltjes kunnen met behulp van zeeftechnieken worden verwijdert. Indien noodzakelijk wordt ook de drukinkt verwijderd en worden de vezels gebleekt. Vervolgens kunnen de vezels gebruikt worden voor het maken van nieuw papier.
Heb je wel oud papier maar gooi je dit liever niet in de papiercontainer in verband met vertrouwelijke gegevens? Dat is geen enkel probleem. Speciaal hiervoor hebben wij een gesloten rolcontainer in de containerverhuur. Eens in de zoveel tijd komen wij met onze vrachtwagen bij je langs om het papier bij jou op locatie te vernietigen. Zo behoud je de controle over het vernietigingsproces. En eenmaal versnipperd kan het papier alsnog ter recycling worden aangeboden.
Glas scheiden
Een andere afvalsoort die zich goed leent voor recycling is glas. En het mooie is dat er geen sprake is van kwaliteitsverlies. Het glas kan daarom steeds weer opnieuw gerecycled worden. Sterker nog: het is zelfs voordeliger om glas te maken uit oud glas, dan uit nieuwe grondstoffen. Van elke 1000 kilo gebruikt glas kan men 1000 kilo nieuw glas produceren. Van 1000 kilo grondstoffen kan daarentegen slechts 800 kilo glas worden gemaakt. Het recyclen van glas werkt als volgt. Bij het recyclingbedrijf verwijdert men eerst handmatig de grootste vervuilende delen. Denk hierbij aan aardewerk, plastic, metalen doppen enzovoorts. Vervolgens verwijderen machines de overige vervuiling. Daarna wordt het glas enige tijd opgeslagen zodat eventuele resten van drank en voedsel kunnen verdwijnen. Daarna smelt men het glas om en maakt men er nieuwe producten van.
Voor het inzamelen van glas hebben wij verschillende glascontainers.