Afvalstromen – Plastic

Plastic

Het levert veel op om afval gescheiden in te zamelen; een kostenbesparing, maar ook een besparing op het milieu. U heeft vaak veel meer plasticafval dan u denkt, ook tussen uw bedrijfsafval. Het is ook vaak volumineus en neemt veel plaats in in uw container voor restafval. Een milieubewust bedrijf scheidt meerdere afvalstromen en bespaart zo kosten en het milieu.

Een paar voorbeelden van plasticafval: tasjes, flesjes, folie en allerlei verpakkingen. In een plasticcontainer gooit u al uw plasticafval, zolang het niet erg vervuild is en verpakkingen geen inhoud meer hebben. Van ingezameld plastic worden weer nieuwe producten gemaakt. Hard plastic, zoals PVC, kunt u niet in uw afvalcontainer voor plastic gooien.

De juiste container

Heeft u regelmatig plastic afval tussen uw bedrijfsafval? Bij Bedrijfsafval.nl vindt u altijd de meest geschikte container. Met verschillende containermaten en ledigingsfrequenties kunt u uw plastic afval altijd op de gewenste manier kwijt. Een plasticcontainer wordt gratis bij u geplaatst, u betaalt alleen voor het ledigen. Zo bent u er zeker van dat uw afval tegen een scherp tarief en milieuvriendelijk verwerkt wordt.

Tip! Bespaar kosten. U kunt naast een plasticcontainer ook een container huren voor restafval, papier/karton, glas en swill.

Zo wordt plastic verwerkt

Wanneer we plasticafval uit het restafval filteren, vervuilen we het milieu een stuk minder. Het kan namelijk heel goed gerecycled worden. Met speciale technieken worden deze plasticsoorten verder van elkaar gescheiden. Uiteindelijk wordt het vermalen tot korrels, waar fabrieken weer nieuwe producten van kunnen maken. Heeft u nog vragen? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op.

Bestel uw container!