Afvalinzameling

Afvalinzameling en hergebruik

Bent u ondernemer en denkt u weleens na over de afvalinzameling bij uw bedrijf? Dat zou u zeker eens moeten doen. Want door de recyclebare afvalsoorten apart in te zamelen kunt u veel geld besparen. Dit kan omdat de afvalinzameling over verschillende containers verdeeld wordt. U gebruikt dus niet meer één container voor de gehele afvalinzameling. Wanneer u meerdere containers voor uw afvalinzameling te gebruiken raken ze minder snel vol en hoeven ze dus ook niet zo vaak geleegd te worden. En minder vaak legen betekent minder afvalkosten.

 

Behalve voordelig voor u is afvalscheiding ook beter voor het milieu. Door het afval apart in te zamelen zal het namelijk niet onnodig in een verbrandingsoven verdwijnen. Want hoe meer afval er wordt verbrand, hoe meer CO2-uitstoot dit veroorzaakt. Door de recyclebare afvalsoorten niet mee te verbranden wordt het milieu minder belast. En de gescheiden afvalstromen kunnen op hun beurt opnieuw gebruikt worden waardoor men minder grondstoffen hoeft te winnen. Hieronder leest u meer over de afvalinzameling van de drie meest gerecyclede afvalsoorten van dit moment: PMD, papier en glas.

PMD en recycling

Overal ter wereld wordt plastic geproduceerd en in producten verwerkt. Het spreekt dan ook voor zich dat een groot deel van ons afval uit plastic bestaat. Er zit plastic in flessen, boterhamzakjes, folie, voedselverpakkingen enzovoorts. Als we dit als PMD (plastic, metalen, drankenkartons) in een aparte rolcontainer inzamelen dragen we bij aan een sneller en efficiënter recycleproces. Hoe dit werkt? Nadat u het PMD in de afvalcontainer gooit wordt het opgehaald en bij een punt voor afvalinzameling afgeleverd. Hier wordt het gecontroleerd op kwaliteit en gewogen.

 

Het wordt vervolgens samengeperst voor het transport naar de sorteerinstallatie. In de sorteerinstallatie wordt het PMD geschud zodat de vuildeeltjes eruit vallen. Het overblijvende ‘schone’ PMD wordt in balen geperst en bij recyclingbedrijven vermalen. Eenmaal vermalen is het PMD gemakkelijk om te smelten en kan het gebruikt worden voor nieuwe producten zoals speelgoed, mobiele telefoons, dashboards, fleecekleding en tennisballen.

Afvalinzameling

Papier afvalinzameling en hergebruik

De meeste bedrijven produceren papier -of kartonafval. Vooral kantoren produceren grote hoeveelheden. Door dit papier in een aparte container te verzamelen kan het daarna eenvoudig ter recycling worden aangeboden. In Nederland hebben we al veel bereikt met papierrecycling. Zo’n 80% van het papier wat we produceren is afkomstig uit oud papier. Dit betekent heel concreet dat we dankzij al dit oud papier 7 miljoen minder bomen hoeven te kappen. Een prestatie van formaat. Maar hoe gaat dit recyclingproces nu eigenlijk in zijn werk? Voor papier is dit eigenlijk heel eenvoudig. Het papier wordt bij een punt voor afvalinzameling bijeengebracht en daarna in water geweekt zodat de papiervezels los komen. Vervolgens worden de vezels met behulp van een zeef gescheiden van de vuildeeltjes. Daarna worden de vezels gebleekt en kunnen ze verwerkt worden tot nieuw papier.

 

Recycling van vertrouwelijke documenten

Niet al het oud papier kan in een papiercontainer worden gegooid. Sommige papieren bevatten vertrouwelijke informatie en kunnen daarom beter vernietigd worden. Dit kan door gebruik te maken van onze speciale gesloten container. Deze container heeft een gleuf waardoor u het papier naar binnen kunt gooien. Als de container vol zit komt onze chauffeur langs met een vrachtwagen waarin het papier bij u op locatie wordt vernietigd. Daarna kan het papier alsnog ter recycling worden aangeboden.

 

Glas afvalinzameling en recycling

Glas is de meest recyclebare afvalsoort die er bestaat. Het kan namelijk eindeloos opnieuw gerecycled worden zonder dat er sprake is van kwaliteitsverlies. Ook gaat er tijdens het recycleproces geen glas verloren. Stel dat er 1000 kilo oud glas wordt gerecycled, dan levert dit ook weer 1000 kilo nieuw glas op. Het recycleproces van glas verloopt als volgt. U deponeert het glas in de glascontainer waarna het wordt opgehaald door de afvalinzameling. Vervolgens wordt het grove vuil eerst met de hand verwijderd. Daarna wordt het glas verder gereinigd in een speciale machine. Na een korte periode van opslag waarin eventuele voedselresten verdwijnen kan het worden omgesmolten en verwerkt tot nieuwe glasproducten.

 

Een container voor afvalinzameling bij ons bestellen

Wilt u meer weten over afvalinzameling of wilt u een container bij ons bestellen? Wij zijn u graag van dienst. U kunt het contactformulier invullen of direct uw container(s) bestellen.

Bestel uw container!